Politie vindt ondergrondse woning

CASTRICUM – De politie heeft in de bossen bij Castricum een ondergrondse woning gevonden. Dat laat wijkagent Wesley Wessendorp weten op Twitter.

De woning werd dinsdagmiddag om ongeveer 16:00 uur bij toeval ontdekt door passanten, nabij het terrein van Duin en Bosch. Een politiewoordvoerder heeft tegen Dichtbij.nl gezegd dat de woning niet door ‘jochies van tien’ gebouwd kan zijn. De woordvoerder zegt verder dat het ondergrondse huisje ook bewoonbaar is, maar dat er niemand is aangetroffen.

In de Facebookgroep ‘Je bent Castricummer Als…’ is druk gespeculeerd over wat het ondergrondse huisje kan zijn. De speculaties lopen uiteen van een bunker voor de geheime dienst tot een schuilplaats voor inbrekers.

De politie is op zoek naar mensen die de woning herkennen. Mocht dat zo zijn, dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

01/04 te 16:00 uur Ondergrondse woning aangetroffen in het bos te #Castricum Herkent u de woning? Neem contact op svp pic.twitter.com/iFoIAUMjRv— Wesley Wessendorp (@POL_Wessendorp) 2 april 2014