Losloopgebied park Noord-End: iedereen inschikken

CASTRICUM – Het onafhankelijk advies om een oplossing te vinden voor het hondenlosloopgebied in Noord-End is klaar. Consensus over één oplossing zal niet bereikt worden, daarom zal iedereen concessies moeten doen.

Het college van burgemeester en wethouders is, in opdracht van de gemeenteraad, op zoek gegaan naar een oplossing voor de problemen. Het eindadvies bestaat uit drie onderdelen.

Ten eerste: het losloopgebied blijft bestaan, maar op enkele plekken zullen honden worden aangelijnd, ten tweede: de fysieke maatregelen moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd en ten derde adviseert het in de arm genomen onderzoeksbureau om omgangsvormen vast te leggen.

De fysieke maatregelen bestaan uit het duidelijk scheiden van het aanlijngebied en het losloopgebied, zo kunnen loslopende honden anderen niet lastig vallen. Het park blijft dus geen volledig losloopgebied en wordt dus geen volledig aanlijngebied, iedereen zal moeten inschikken.

Burgemeester en wethouders en de gemeenteraad moeten zich nog buigen over de voorstellen.