Wie is Don Bijl?

CASTRICUM – Don Bijl is de formateur voor een nieuw college in Castricum. Maar wie is hij eigenlijk?

Bijl werd in 1952 geboren in Nieuw-Zeeland als kind van Nederlandse ouders. Op zijn twaalfde kwam hij met zijn ouders naar Nederland en volgde hij het hbs in Beverwijk. Hierna volgde hij een studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

Werkervaring kreeg hij bij de provincie Noord-Holland. In Haarlem schopte hij het tot kabinetschef van de Commissaris van de Koningin.

In 2001 werd hij voor het eerst benoemd tot burgemeester, als waarnemend burgemeester van Schermer, een jaar later werd de VVD-politicus benoemd tot burgemeester van de toen net ontstane gemeente Wijdemeren. Sinds 2009 is hij burgemeester van Purmerend.

Op 31 maart werd bekend dat Bijl aan de slag gaat als formateur voor een nieuw college in Castricum.