CKenG, VVD, D66 en PvdA starten onderhandelingen coalitie

CASTRICUM – CKenG, VVD, D66 en PvdA starten deze week de onderhandelingen voor een coalitieakkoord. Daarmee is de volgende fase aangebroken in het proces van onderhandelingen over een nieuw college.

CKenG had het voortouw genomen, omdat deze partij de meeste kiezers aan zich wist te binden bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Na enkele vervolggesprekken blijkt dat er bij CKenG, VVD, D66 en PvdA de bereidheid bestaat om verder te praten.

In het coalitieakkoord maken de partijen afspraken over het gezamenlijke programma, dat de coalitie de komende vier jaar wil uitvoeren. Burgemeester Don Bijl (VVD) van Purmerend zal de besprekingen leiden als extern formateur.

De partijen die nu aan tafel zitten, zijn praktisch dezelfde partijen als in het college van 2010-2014, alleen is het CDA nu vervangen door de PvdA.