Uitreiking Europese Videoprijs voor jongeren over zwerfvuil in zee

AMSTERDAM – De genomineerde teams van de Europese Marlisco Videowedstrijd komen zaterdag 29 maart bij elkaar in Amsterdam voor de uitreiking van de prijzen. Het JP Thijsse College uit Castricum is een van de 10 genomineerde.

Europese jongeren maakten korte video´s met als thema zwerfvuil in zee. Kust & Zee ontving 30 Nederlandse inzendingen, waarvan er een de hoofdprijs, een trip naar Bremen en het volgen van duikenlessen, zal winnen.

Joost van Reisen (voormalig docent) heeft zich gebogen over de top 3 en de eervolle vermeldingen voor meest creatieve en informatie video. Daarnaast heeft het publiek online gestemd voor de publieksprijs.

Uit heel Europa zijn een paar honderd video’s ingestuurd. Nederland is één van de 14 landen die deelnemen aan deze videowedstrijd. De winnende video’s zijn vanaf 29 maart te zien op: www.kustenzee.nl/winnaars