Oude gemeenteraad neemt afscheid, drie ex-raadsleden geridderd

CASTRICUM – Woensdag werd er afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Negen van de drieëntwintig raadsleden keren niet terug. Van hen kregen er drie een lintje: Janine Cornel, John Hommes en Peter Verduin.

De drie nemen afscheid na vele jaren in de gemeentelijke politiek, vandaar de koninklijke onderscheiding. Voor alle raadsleden was er een bedankje in de vorm van bloemen.

De laatste gemeenteraad moest formeel de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden nog goedkeuren, maar dat is over het algemeen een formaliteit.

Niets staat de benoeming van de nieuwe gemeenteraad nog in de weg, die benoeming vindt donderdag plaats. Het college blijft overigens nog zitten, totdat er een nieuw college aantreedt. De wethouders zijn nu demissionair.