Clusius College Castricum krijgt bronzen keurmerk Eco-school

CASTRICUM – Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Er zijn wereldwijd 43.000 deelnemende scholen in 65 landen.

Het Clusius College Castricum is een van de scholen die zich inzet om een duurzame Ecoschool te worden. De school is met een werkgroep van leerlingen en docenten bezig de school duurzamer te maken. Onder andere door het plastic en papier op school in te zamelen, te letten op zwerfafval en leerlingen bewust te maken van hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een groenere school.

Om het groene Eco-karakter uit te dragen is er een Eco-code bedacht, namelijk: “Be Clean – Go Green”. Deze kreet is binnenkort op een banner te zien die in de school komt te hangen!

Drie leerlingen van de werkgroep hebben zich in het bijzonder ingezet. Stef Doeswijk, Martijn Zaal, Tobias Nijboer zullen bij hoge uitzondering nu al een certificaat van Eco-Schools ontvangen omdat zij al 2 jaar bezig zijn. Zij krijgen dat certificaat, omdat ze zo goed bezig zijn en blijven!