Collegebesprekingen van start

CASTRICUM – Met maar liefst drie informateurs is begonnen aan verkennende gesprekken voor het vormen van een nieuw college. CKenG, die bij de verkiezingen de grootste werd, zal de besprekingen leiden. De informateurs, allen van CKenG, zijn wethouder Bert Meijer, fractievoorzitter Roel Beems en beoogd wethouder Leo van Schoonhoven.

De eerste verkenningen, zo laten de informateurs weten, zijn naar verwachting aan het einde van de week afgerond. “CKenG zal dan met mogelijke coalitiepartners de onderhandelingen starten. Deze onderhandelingen moeten leiden tot een stabiel college, dat de komende vier jaar zich met enthousiasme zal inzetten voor het algemeen belang van onze prachtige gemeente,” zo laten de informateurs weten.

Op welke termijn er een coalitie zal worden gevormd en naar welke partijen de voorkeur uitgaat, is niet bekend.