Welke raadsleden keren niet terug?

CASTRICUM – In totaal keren 10 van de 23 raadsleden niet terug in de gemeenteraad.

De meeste vertrekkende raadsleden zijn te vinden in de gelederen van de VVD. Menno Haga, Marcel Jansen en Robin Rommel zijn woensdag niet verkozen. Ook Linda Hes wist geen plek te bemachtigen in de fractie van de VVD, maar zij stond bij de vorige verkiezingen nog op de lijst van CKenG. Wel is Hes ‘eerste reserve’, mocht een VVD-raadslid tot wethouder worden benoemd.

Bij het GDB, wat één zetel verloor, zal Kees van der Himst de raad verlaten. Het CDA moet afscheid nemen van Elize Bon, die vervangen wordt door partijvoorzitter Gerrit Branderhorst. Bon had overigens er zelf voor gekozen niet op een verkiesbare plek te willen staan.

Bij de PvdA treedt John Hommes terug, hij stond ook niet op de kieslijst voor de partij. Ook de voormalige sociaaldemocraten Petra Nordholt en Peter Verduin, die bij de verkiezingen uitkwamen voor de VrijeLijst, zwaaien af.

Voor GroenLinks verlaat Janine Cornel-Draijer de raad.

Van de afscheidnemende raadsleden wordt op 26 maart afscheid genomen. De nieuwe gemeenteraad wordt een dag later officieel geïnstalleerd, wanneer een nieuw college van burgemeester en wethouders zal worden beëdigd, is nog niets bekend.