Savoy Jazzband bij Jazz in Bakkum

BAKKUM – In Hotel Borst is er zondagmiddag 30 maart weer Jazz in Bakkum. Met medewerking van The Savoy Jazzband.

Dit maal valt de beurt aan een formatie rond de Castricumse saxofonist Marian Huiberts, The Savoy Jazz Band. De Jazzband dankt zijn huidige samenstelling aan het feit, dat de muzikanten elkaar altijd weer tijdens sessies tegenkwamen in een bepaald circuit en het nu maar eens tijd vonden worden om de muzikale handen in één te slaan.

De naam van de band is vernoemd naar de beroemde danszaal in New York De Savoy Ballroom. In tegenstelling tot andere beroemde danszalen zoals de Cotton Club, onderscheidde The Savoy Ballroom zich door zowel blank als zwart publiek toe te laten. De band koos de naam Savoy omdat het goed past in de filosofie van de samenstelling van deze formatie. Het repertoire van de band is breed en besteed aandacht aan bekende en minder bekende songs uit o.a. het American-songbook, maar deinst ook niet terug om evergreens uit modern repertoire aan te pakken en te vertalen naar eigen idioom van de band, met arrangementen van de hand van saxofonist Marian Huiberts.