Luuk Zaal (14) nieuwe jeugdbestuurder HHNK

REGIO – Luuk Zaal van 14 jaar uit Waterland is de nieuwe jeugdbestuurder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hij is na een uitgebreide sollicitatie, inclusief een presentatie, gekozen tot deze functie

“Het werk van het waterschap is in Nederland helaas bij veel mensen onbekend”, zegt Luuk: “Als je aan volwassenen vraagt of zij weten wat een waterschap doet, weten zij dat vaak niet. Dit geldt ook voor veel jongeren. Best jammer, want het waterschap speelt ook een belangrijke rol in het dagelijks leven van jongeren.”

Als jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap zal Luuk zich inzetten door andere jongeren bewust te maken van het belang van goed waterbeheer. Luuk: “Want water raakt van ons allemaal. Waterbewustzijn begint bij de jeugd. Zij hebben de toekomst.” Al jaren kent het hoogheemraadschap daarom een jeugdbestuurder. Via deze middelbare scholier legt het hoogheemraadschap contact met jongeren. Luuk zit momenteel in 3-havo op Damstede in Amsterdam. Zijn hobby’s zijn (lokale) politiek en hardlopen. Zo is hij junior-bestuurslid in de Dorpsraad van Broek in Waterland en zeer betrokken bij de Waterlandse politiek.