Kampioenen zeevisvereniging de Salamander bekend

CASTRICUM – Het seizoen zit er weer op voor de zeevissers van ‘de Salamander uit Castricum”. Hielke Boomsma ging er uiteindelijk met de 1e prijs van door en mag zich wederom kampioen noemen. Een kampioen is hij zeker, hoewel hij met 13 cm verschil het kampioenschap naar zich toe trok, is hij een kampioen die alle records binnen de vereniging aan splinters viste!

Vorig jaar nog was de totale lengte van gevangen vis rond de 18 meter, dit jaar viste Hielke bijna 34 meter bij elkaar. Wist hij het meeste vis per wedstrijd te vangen, wel 8 meter. Stond hij de meeste keren op de eerste plaats en daarnaast was hij genomineerd voor sportman van het jaar 55+.

Het was een heel bijzonder seizoen te noemen. Niet alleen de strijd om het kampioenschap dat Willem Olbers met 13 cm uit handen gaf. Ook de vangsten zijn bijzonder. De grootste platvis gevangen door Willem Olbers en Ronald Wempe van 38 cm! Nico Mooij had de grootste zeebaars van 42 cm. Cor Juffermans wist een zeepaling te vang van 32 cm. Zeebaars, wijting, makreel, tong, schar, bot en op de laatste dag en in de allerlaatste minuut een tarbotje van 17 cm.