Het tuinseizoen is begonnen

CASTRICUM – Aan mensen die zelf actief de tuin willen onderhouden en daarbij ondersteuning kunnen gebruiken, biedt Stichting Welzijn, in groepjes van 4 personen, tuinworkshops aan. Ervaren “tuindeskundigen” van de Klussenbank laten in een rustig tempo zien hoe men een en ander aanpakt.

Men gaat samen met anderen tuinieren, waarbij ondertussen de fijne kneepjes van het vak geleerd worden en alle vragen gesteld kunnen worden. Hoe moet je snoeien en wieden, hoe ga je met tuingereedschap om en hoe tuinier je op gezonde en veilige wijze. Dit zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen. Na afloop wordt informatie op papier meegegeven. In overleg wordt een dagdeel gekozen.

Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen, bijvoorbeeld met buren of vrienden. De kosten 7,50 euro per persoon en die dient men bij aanmelding te betalen bij Stichting Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5, tel. 0251-656562, info@welzijncastricum.nl