Het strand lente- en zomerklaar maken

CASTRICUM – Voor de vijfde keer op rij gaat er een schoonmaak actie plaats vinden op het strand van Castricum aan Zee, Beach Clean Ups. Ditmaal is de organisatie in handen van stichting Sports@Sea.

De Beach Clean Ups worden wereldwijd georganiseerd in het kader van de campagne ‘Ocean Initiatives’, dat is opgezet door Surfriders Foundation Europe, die strijdt voor ‘de verdediging en bescherming van de oceaan, de kustlijn, de golven en de mensen die hiervan genieten en tevens voor een duurzame exploitatie en beheer van deze omgeving’.

Ieder jaar organiseert het bestuur van Sports@Sea een campagne om de burgers bewust te maken van de problematiek van het zwerfafval in het water d.m.v. de organisatie op internationaal niveau van schoonmaakacties van stranden, meren, rivieren en de zeebodem.

Het doel van deze schoonmaakactie is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het afvalprobleem. De stichting wil dat het grote publiek naar het terrein zelf komt om met eigen ogen te zien om welke hoeveelheden afval het gaat. Het doel is niet om te zeggen dat de stranden in de gemeente vies zijn, maar om te zeggen dat deze vervuiling jammer genoeg nog steeds aanwezig is.

De Beach Clean Up wordt zaterdag 22 maart 2014 in Castricum aan Zee georganiseerd. De dag zal om 13.00 uur starten met een kopje koffie bij strandpaviljoen Zoomers. Rond 16.00 uur zal er voor de deelnemende vrijwilligers een hapje en een drankje klaarstaan bij strandpaviljoen Club Zand.