Lintje voor kwart eeuw brandweermanschap Brasser

CASTRICUM – Jan Brasser (52 jaar) uit Castricum kreeg dinsdagvond een koninklijke onderscheiding opgespeld van burgemeester Toon Mans. De brandweerman neemt afscheid na een ruim 25 jaar trouwe dienst aan het Castricumse korps.

De in Bakkum opgegroeide vrijwilliger is bij Koninklijk besluit van 28 november benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Op 1 februari 1988 werd Brasser benoemd tot aspirant brandwacht. Al vlot promoveerde hij naar brandwacht (1990), om via hoofdbrandwacht (1994) en onderbrandmeester (1997) op 1 juni 2000 te worden bevorderd tot brandmeester. Vanaf 2007 was de Castricummer postcommandant in Castricum. 
 
Naast zijn brandweercarrière is de decorandus werkzaam bij Tata Steel en heeft hij samen met zijn broer Ton een caravanstalling.
 
De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de brandweer, tevens het officiële afscheid van Jan Brasser.