Iris spreekt wethouder over verkeer in haar straat

CASTRICUM – De negenjarige Iris de Winter was dinsdag 18 maart op bezoek bij wethouder Meijer van Verkeer. Ze had een brief bij zich over het autoverkeer in haar straat, de Neeltje Groentjesstraat.

Zo’n beetje de hele straat had haar oproep voor veiliger verkeer ondertekend.

“Het is niet veilig voor kinderen, want auto’s rijden veel te hard. De verkeersdrempels gebruiken ze als schietschans, auto’s vliegen eroverheen.” Ze heeft zelf al meerdere oplossingen bedacht. Dat kan een bredere stoep zijn of hogere verkeersdrempels. Ook bloembakken kunnen de snelheid remmen of anders een verkeersbord met waarschuwing voor spelende kinderen.

De wethouder beloofde om vast de bekende gele pop te bestellen die vaak wordt ingezet in woonstraten. Verder beloofde hij te laten onderzoeken wat de beste mogelijkheid is voor een oplossing van het probleem.