Burgemeester verslagen door Elza Meijne-Hendriks

CASTRICUM – De burgemeester was niet de eerste stemmer in Castricum. Die eer ging naar mevrouw Elza Meijne-Hendriks. Al om 05:00 uur vanmorgen ging het stembureau bij het station open.

Traditioneel brengt de burgemeester als eerste zijn stem uit. Dit jaar had de gemeente er een wedstrijdelement aan verbonden: wie als eerste zijn of haar stem uitbracht, kreeg een prijs. Het NS-station van Castricum had de primeur in heel Nederland, Castricum was het eerste station waar de stemlokalen opengingen. Het stembureau had overigens nog een primeur, het stembureau heeft de jongste voorzitter van heel Nederland: Castricummer Sjors Dekker (24).

Dat lukte Elza Meijne-Hendriks. Met die stem zijn de gemeenteraadsverkiezingen echt van start gegaan. In totaal kan er in 16 stembureau’s worden gestemd.