Motie tegen schrappen intercity Haarlem unaniem aangenomen

CASTRICUM – De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie aangenomen waarin de NS wordt opgeroepen af te zien van het schrappen van de intercity tussen Hoorn en Haarlem.

De motie, waarvan eerst nog onduidelijk was of CKenG ermee zou instemmen, werd uiteindelijk unaniem aangenomen. Volgend jaar willen de Spoorwegen de huidige intercity vervangen door een sprinter. Die sprinter gaat op vijf extra stations stoppen.

Ook de gemeenteraden in Alkmaar, Haarlem en Beverwijk zijn in de bres gesprongen voor het behoud van de intercityverbinding naar Haarlem. Ook de landelijke VVD en de landelijke D66 zijn in actie gekomen om de intercity te behouden.

De motie werd ingediend door de fractie Verduin, de fractie Nordholt, GroenLinks, de VrijeLijst en het CDA.