‘Van Oostsanen – de eerste Hollandse meester’

ALKMAAR – Gastconservator van Stedelijk Museum Alkmaar Daantje Meuwissen vertelt over de schilder Jacob Cornelisz van Oostsanen.

Deze zestiende-eeuwse schilder vervaardigde in 1518 de gewelfschilderingen van ‘Het Laatste Oordeel’ in de Grote Kerk.

Jacob Cornelisz van Oostsanen was in zijn tijd een gevierd kunstenaar en succesvol cultureel ondernemer. Zijn Amsterdamse atelier was een productieve werkplaats met opdrachtgevers uit binnen én buiten Holland. Dit voorjaar wordt hij geëerd met een grote overzichtstentoonstelling in Alkmaar én Amsterdam. Talloze topstukken uit musea over heel de wereld zijn daarvoor naar Nederland gekomen.

De lezing wordt gehouden op 20 maart in Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2 in Alkmaar. Aanvang 20.00 uur tot ca. 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en op de avond van de lezing.
Meer informatie over deze tentoonstelling: www.vanoostsanen.nl