Leerlingen Klimopschool planten 24 iepen

CASTRICUM – Leerlingen van de Klimopschool in de kern Castricum steken woensdag 12 maart hun groene handen uit de mouwen. Ter gelegenheid van Nationale Boomfeestdag planten zij die ochtend aan de Albertshoeve 24 iepen. De gemeentewerkers van afdeling Wijkbeheer helpen de leerlingen een handje.

Sinds 1957 viert Nederland jaarlijks Nationale Boomfeestdag. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten deze dag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan 400 gemeenten.

De stichting wil zo kinderen kennis, inzicht en begrip bijbrengen voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving. Castricum sluit al jaren aan bij dit initiatief.