Debat gemeenteraadsverkiezingen

CASTRICUM – Op woensdagmiddag 5 maart vond er in de aula van het Jac. P. Thijsse College een debat plaats in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Castricum.

Kandidaten van negen verschillende partijen, (VVD, PvdA, SP, GroenLinks, D66, CDA, de Vrije Lijst, CKenG en GDB) debatteerden in het bijzijn van alle leerlingen met het vak Maatschappijwetenschappen in hun pakket, over onderwerpen die door de leerlingen werden aangedragen.

Er werd gesproken over het betrekken van jongeren bij de politiek, over de bouw van een hotel op het strandplateau, over het alcoholbeleid, gemeentelijke samenwerking en het bouwen van een Landal Green Parcs op de Zanderij.

Sommige leerlingen zijn al 18 jaar of ouder en mogen op 19 maart zelf voor het eerst gaan stemmen. Alle andere leerlingen mogen in de dagen voorafgaand aan de “echte” verkiezingen hun stem uitbrengen tijdens de scholierenverkiezingen.