Clusius College en gemeente werken samen aan beter milieu

CASTRICUM – Tobias, Stef en Martijn zijn leerlingen van het Clusius College in Castricum. Zij zijn twee jaar geleden, samen met enkele docenten, een werkgroep gestart om hun school “milieubewuster” te maken. De gemeente juicht dit initiatief toe en biedt de helpende hand.

Het Clusius College doet ook mee aan Eco-schools, een organisatie die scholen helpt om milieubewuster te worden. De drie leerlingen hebben plannen gemaakt om onder meer al het schoolafval te scheiden en zoveel mogelijk te recyclen.

Tobias, Stef en Martijn stapten met deze plannen naar wethouder Meijer. Met hem hebben ze diverse afspraken gemaakt. Zo zal al het afval, dat de school gescheiden verzamelt, ook gescheiden opgehaald worden, zodat het niet allemaal alsnog in dezelfde container belandt.

De wethouder kwam direct naar het Clusius College om kroonringen te plaatsen met de leerlingen, zodat het plastic afval opgehaald kan worden. Ook hebben zij van de gemeente compostbakken gekregen en krijgen ze in de toekomst een subsidie voor een grotere composteermachine. Zo werken de school en de gemeente samen aan een beter milieu.