Parkeren bij het strand is het Heetste Hangijzer

CASTRICUM – RTV Noord-Holland heeft gepeild wat het Heetste Hangijzer is in Castricum. Met 31% van de stemmen is dat het parkeerbeleid bij het strand geworden.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen onderzocht de regionale omroep de heetste hangijzers in alle gemeenten. In Castricum werd dat dus: ‘op het parkeerterrein bij Castricum aan Zee moet een uurtarief komen in plaats van één vast bedrag’. Die stelling zal door RTV N-H worden voorgelegd aan de Castricumse politiek.

Op nummer twee eindigde de stelling ‘Fietspaden moeten worden aangepast zodat ze begaanbaar worden voor driewielfietsen’ met 18% van de stemmen, een stelling voor meer sociale woningbouw eindigde als derde met 13% van de stemmen.

Alle hete hangijzers in de gemeente Castricum, de buurgemeenten en de provincie, zijn terug te vinden op de website van RTV N-H: www.rtvnh.nl/hetehangijzers.