Aftrap werkzaamheden Heereweg

CASTRICUM – Maandag is het startschot gegeven voor de herinrichting van de Heereweg in Bakkum. Wethouder Meijer onthulde toen, samen met de heer Winter het bouwbord van de werkzaamheden. De heer Winter is bewoner van de Heereweg en lid van de klankbordgroep.

De weg krijgt een nieuwe inrichting die het, volgens de gemeente, met name voor het langzame verkeer, fietsers en voetgangers, veiliger maakt.

De fietspaden worden beter afgeschermd, voor voetgangers over de hele lengte komt een voetpad. De bromfietsers blijven langer op de rijweg rijden, tot aan de oversteek ter hoogte van de voormalige jeugdherberg. Ook dat maakt het op het fietspad veiliger.

De echte werkzaamheden gaan in mei van start, wel worden nu al bomen gekapt. Later komen er weer bomen voor in de plaats.