SP start petitie tegen bungalowpark Zanderij

CASTRICUM – De SP is een petitie begonnen tegen de bouw van een bungalowpark op de Zanderij. Begin februari kwamen er plannen van Landal Greenparks naar buiten, met het idee om een nieuw vakantiepark te bouwen op het station.

Volgens de SP blijven de negatieve effecten onderbelicht, laat de partij weten aan het Nieuwsblad voor Castricum. “Het kwetsbare gebied kan de toestroom van zo’n 45.000 bezoekers per jaar helemaal niet aan”, zegt lijsttrekker Marjo Husslage tegen de krant.

Het plan om zo’n park te bouwen, werd begin februari gepresenteerd aan de gemeenteraad. Toen is besloten om een besluit over de verkiezingen van 19 maart heen te tillen. Veel meer is er nog niet extra bekend gemaakt.

De petitie is hier te vinden: www.geenbungalowsdezanderij.petities.nl.