NCP recept van 3 maart 2014

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant ’t Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod. Het recept van 3 maart 2014:


SKREI MET PARELGORT, POMPOEN EN SALIE
Ingrediënten
(Ingrediënten voor vier personen)
Skrei filets voor vier personen, 1 flespompoen, 1 pak parelgort, een paar takjes salie, 1 gesnipperde ui, 1 winterpeen, 2 stengels bleekselderij, 1 blikje tomatenblokjes, 1 fijngesneden Spaanse peper, een scheut olijfolie, 1 citroen, wat gehakte peterselie, 2 tenen gehakte knoflook, ½ liter kippenbouillon, een scheutje witte wijn, 150 gr. geraspte Parmezaanse kaas, grof zeezout en peper

Bedek de visfilets een avond tevoren met wat grof zeezout. Rasp de schil van de citroen over de vis en voeg eventueel wat sap toe naar smaak.

Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes en bak samen met de ui , Spaanse peper en knoflook in de olijfolie. Laat het niet bruin worden. Blus af met witte wijn en voeg de parelgort toe, verwarm even mee en schep regelmatig om. Voeg dan de bouillon toe aan de gort. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer twee bij twee centimeter en voeg aan het geheel toe, gaar deze tegelijk met de gort. Dit duurt ongeveer even lang. Verdeel de salieblaadjes over de pan. Snijd de visfilets in mooie lamellen en schik ze over het gerecht, verwarm kort mee en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie en geraspte kaas.

Wijntip:

Lobetia Chardonnay (Spanje) Dominio de Punctum. Zuivere, sappige chardonnay met mooie fruittonen van rijpe citrus. Strak en elegant