VVD haalt hard uit naar wethouder Meijer

CASTRICUM – VVD-raadslid Kees Rood heeft hard uitgehaald naar wethouder Meijer (CKenG). Rood beticht de lokale partij CKenG van het doen van loze verkiezingsbeloften over een vaste lijnbus naar het strand.

Volgens Rood zal de buslijn naar het strand, die dan het hele jaar zal rijden, een paar ton per jaar kosten. Busbedrijf Connexxion en de provincie Noord-Holland gaan niet beginnen met een onrendabele buslijn, maar als de gemeente op die buslijn staat, mag de gemeente dat zelf betalen.

Voor Rood, die de verkiezingsbelofte van Meijer, dat er nagedacht zou worden over een buslijn naar het strand, dan ook een loze belofte: ‘er is over nagedacht, maar niet langer dan 10 minuten’, schrijft Rood in zijn column op de website van de VVD.

Meijer heeft in reactie op de column tegen het Noordhollands Dagblad gezegd dat de strandbus aan de orde is geweest in het wekelijkse ambtenarenoverleg. Het project zit dus nog in de ‘verkennende fase’. CKenG-wethouder Meijer weerspreekt dat er sprake is van een loze belofte, er is wel een opening. ‘Voorheen wilde de provincie helemaal niet aan de strandbus die het hele jaar rijdt, eerst moesten de strandpaviljoens zich maar bewijzen’. Mocht de busdienst toch worden uitgebreid naar de wintermaanden, dan zal dat volgens de wethouder een grote verbetering van de bereikbaarheid van het strand betekenen.

Volgens de wethouder wordt er op dit moment nog geen echt onderzoek gedaan naar een ‘jaarrond’-buslijn, wel wordt er gesproken over een flexibilisering van de buslijn, zodat de buslijn bij mooi weer in het najaar wordt gereden.