Toermalijn en Augustinusschool fuseren

CASTRICUM – De Toermalijn en de Augustinusschool gaan fuseren. Dat laat de voorzitter van het college van bestuur van de overkoepelende scholengroep Tabijn, Jonne Gaemers, weten in een brief aan de ouders van beide scholen. Die brief is in handen van het Nieuwsblad voor Castricum.

De fusie van de twee katholieke basisscholen moet per 1 augustus 2015 een feit zijn. Door een daling van het aantal leerlingen, op met name de Augustinusschool, is het volgens scholenkoepel Tabijn niet meer mogelijk om beide scholen zelfstandig verder te laten gaan.

De directies van de scholen, het personeel en de medezeggenschapsraden staan allen positief tegenover het plan.

Het fusieplan staat, zo staat te lezen op de website Dichtbij.nl, los van de huisvestingsplannen van de gemeente. In die plannen zouden de christelijke scholen (Augustinus, Toermalijn en Visser ’t Hooft) en de openbare scholen van het ISOB in Castricum-Oost (Klimop en de Montessorischool) twee brede scholen worden. Ook zonder deze gemeentelijke plannen, was de fusie er waarschijnlijk gekomen, zegt Gaemers tegen het Nieuwsblad voor Castricum.

Na de fusie zal er nog gewerkt worden met de twee schoolgebouwen, op den duur zullen die plaats gaan maken voor één schoolgebouw. De ouders van de leerlingen zijn uitgenodigd voor een informatieavond.