Duinpaden afgesloten vanwege start broedseizoen

BAKKUM – PWN sluit in de periode van 1 maart tot 1 juli net als voorgaande jaren een aantal paden af in het Noordhollands Duinreservaat.

In Bakkum gaat het om de omgeving van het Zeerijdtsdijkje, dat gebied ligt aan de Heereweg in Bakkum-Noord.

Verder worden vooral paden in de gemeente Bergen gesloten, zoals ’t Zegeveld ten noorden van het huisjesterrein De Nollen in Egmond aan de Hoef, het Reggers Sandersvlak en de Kil ten zuiden van Egmond aan Zee en het Vennewater nabij Egmond-Binnen.

In het Bergerbos geldt voor de periode van 15 maart tot 15 juni een aanlijngebod voor honden. De afsluitingen en het aanlijngebod zijn ter plaatse aangegeven. De boswachters zullen extra aandacht besteden aan de naleving van deze maatregel.

De maatregelen zijn bedoeld om vogels de gelegenheid te geven ongestoord hun eieren uit te broeden en jongen groot te brengen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de broedvogelstand hier baat bij heeft en dat dit voor sommige soorten zelfs voorwaarde is voor broedsucces.