Castricum105 gaat door met uitzenden kerkuitzendingen

CASTRICUM – Al jaren brengt Castricum105 de protestantse kerkdiensten uit de Maranathakerk en de Dorpskerk via de radio. De omroep blijft dat doen, maar heeft daarvoor een extra verbinding moeten aanleggen.

De verbinding verliep via de Kerktelefoon, een dienst van KPN. Het telecombedrijf heeft per 1 januari de stekker uit de dienst, die in 1920 werd gestart, getrokken. Voor KPN werd de dienst onrendabel, de laatste jaren stapten steeds meer kerken over naar een ander systeem.

Nu zijn ook de kerken van de protestantse gemeente in Castricum overgestapt naar een nieuw systeem, waarmee de diensten via internet naar de studio van Castricum105 worden gestuurd. Daardoor kunnen de kerkuitzendingen op de radio door blijven gaan. De kerkuitzendingen zijn iedere zondagochtend en beginnen om 10:00 uur.