Informatiedag WOZ-waarde en gemeentelijke belastingen

CASTRICUM – Rond 28 februari ontvangen de inwoners van Castricum het aanslag-/ beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2014. Speciaal voor iedereen die daar vragen over heeft of er meer over wil weten, organiseert de gemeente een inloopdag op 8 maart.

Belastingmedewerkers van de gemeente en taxateurs van taxatiebureau Tog Nederland zijn op zaterdag 8 maart de hele dag aanwezig om informatie en uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Wie het niet eens is met zijn aanslag, kan daar samen met hen de beste en snelste oplossing vinden.

Met dit initiatief hoopt de gemeente dat inwoners niet direct een ‘no-cure-no-pay bureau’ in de arm nemen als zij vragen hebben of het niet eens zijn met de aanslag. Weinigen weten namelijk dat dat alsnog een dure oplossing is: de gemeente moet voor elke bemiddeling met zo’n bureau een forse vergoeding aan dat bureau betalen.

In gevallen waarin uiteindelijk de WOZ-waarde van de woning wordt verlaagd, scheelt dat de inwoners meestal een paar tientjes. Maar de kosten voor het zaken doen met een no-cure-no-pay bureau kunnen voor de gemeente al snel oplopen tot circa € 700,-. Die onkosten moet de gemeente weer doorberekenen in de tarieven van de onroerende-zaakbelastingen, waardoor inwoners uiteindelijk duurder uit zijn.

De inloopdag start om 9:00 uur, duurt tot 16:00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Aanmelden vooraf is niet nodig en de toegang en het advies zijn gratis. Uiteraard kunnen inwoners ook buiten deze inloopdag om tijdens openingsuren bellen (14 0251) of langskomen als zij een vraag hebben.