Brandweer Limmen assisteert bij grote brand Egmond aan Zee

LIMMEN – De brandweer uit Limmen heeft geassisteerd bij een grote, uitslaande brand in Egmond aan Zee. De brand brak uit in een woning aan de boulevard van Egmond aan Zee, in de nacht van dinsdag op woensdag.

De brand brak uit in een vrijstaande villa, gebouwd in het begin van de vorige eeuw. Wat begon als een binnenbrand met veel rookontwikkeling werd al snel een grote brand, waarbij de vlammen uit het dak sloegen. Het pand is verloren gegaan.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord waren de bewoners van het huis niet aanwezig toen de brand uitbrak. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het appartementencomplex, ondanks het gevaar van zogeheten vliegvuur in het winderige kustgebied. Na ruim 4 uur blussen kon het sein brand meester worden gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.