Bob van der Ham pakt medaille

APELDOORN – Het afgelopen weekend was Omnisport Apeldoorn het strijdtoneel voor de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek voor senioren. AV Castricum-atleet Bob van der Ham veroverde daar een bronzen medaille op de 800 meter.

De AVC’er woont in Amerika en traint bij TDR, Via een derde plek in de serie plaatste hij zich voor de finale. In deze finalerace met veel kanshebbers voor eremetaal wist hij in 1.52,26 de derde plaats te behalen. Met deze tijd scherpte hij ook zijn persoonlijk record verder aan. Het goud op deze afstand ging zoals verwacht naar Thijmen Kupers van Groningen Atletiek, die ook in 2012 en 2013 de nationale titel al voor zich opeiste.

Neal Bouterse stond op de 1.500 meter aan de start. Door in zijn serie als tweede te eindigen plaatste hij zich gemakkelijk voor de finale. In de finale speelde de AVC’er echter geen rol van betekenis en eindigde op een 8e plaats in 3:59:95.