Afsluiting Hoeverweg N512

REGIO – Binnenkort start de provincie met de herinrichting van de rijbaan van de Hoeverweg. De oude rijbaan wordt volledig verwijderd en opnieuw aangelegd. Dit heeft gevolgen voor het verkeer.

Van maandag 17 maart tot en met zondag 6 april 2014 is de Hoeverweg tussen de rotonde Egmond aan den Hoef en de Olympiaweg in Alkmaar afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Autoverkeer volgt een omleidingsroute via Bergen, Heiloo of Castricum.

De Hoeverweg (provinciale weg N512) tussen de Ringweg Alkmaar (provinciale weg N9) en de fietstunnel bij Egmond aan den Hoef wordt de komende tijd heringericht. Het verkeer profiteert straks van een veiligere weg en een betere doorstroming. Naar verwachting is de weg in april 2014 gereed.

Bij het begin en eind van het werktraject staan verkeersregelaars. Als u aannemelijk kunt maken dat u met een geldige reden op de Hoeverweg moet zijn krijgt u een bezoekerspas van de verkeersregelaar. U levert deze bezoekerspas direct na uw bezoek weer in.

De haltes van buslijn 164 en 165 op de Hoeverweg vervallen in deze periode. De bussen rijden via Heiloo naar het station in Alkmaar.